Miksi nämä sivut?

Minulta kysytään usein miksi kirjoitan tätä blogia. Syy on hyvin yksinkertainen. Haluan laittaa itseni likoon yrittämisen ja paremman huomisen puolesta. Meillä on hieno maa asua ja yrittää. On vain paljon asioita, joita pitäisi parantaa. Ei ole tervettä kun useita lapsia kärsii vanhempiensa alkoholismista tai väkivallasta. Ei ole tervettä kun joka päivä seitsemän alle 30-vuotiasta jää varhaiseläkkeelle. Ei ole tervettä kun jo yli puoli miljoonaa suomalaista käyttää masennuslääkkeitä – ja melkein saman verran on kohta luottohäiriömerkintöjä. Valitettavasti nämä kaikki ongelmat vain lisääntyvät.

Ongelmat eivät korjaannu itsestään – nyt on toimittava. Minä yritän toimia, joko tuellasi tai ilman. Minulla ei ole poliittisia motiiveja. En halua myöskään rahaa – on hyväntekeväisyyskohteita, joihin se raha tulee lahjoittaa. Tarvitsen vain tukeasi jos olet samaa mieltä kanssani. Koko maailmaa emme pysty parantamaan, mutta pienillä asioilla ja teoilla pystymme vaikuttamaan sekä olemalla esimerkkejä muille. Sanoista tekoihin.

Minun ajatusmaailma?

Itse olen kulkenut pitkän ja kivikkoisen polun kehdosta nykyhetkeen. Lapsuuteni on mahtunut paljon traagisia hetkiä: koulukiusaamista, alkoholismia kuin väkivaltaakin. Lopulta teini-ikäisenä olin hyvin lähellä itsemurhaa. Silloin päätin, että mikäli aion yrittää – periksi en tulisi ikinä antamaan. Päätin lopulta itkua pidätellen ja hammasta purren – taistella ja yrittää. Syntyi usko elämään. Syntyi intohimo. Syntyi rakkaus. Lopulta rupesin elämään ja rakensin oman menestystarinani. Nyt koen, että on minun vuoroni auttaa muita.

Uskon ja kannustan suoraselkäisyyteen, yrittämiseen ja elämänmyönteiseen ajattelutapaan. Kaikenlainen paskanpuhuminen, selkäänpuukotus ja negatiivisuus pitäisi kitkeä pois – niin työelämästä, koulusta kuin arjestakin. Olen aina puuttunut näihin epäkohtiin ja pyrkinyt rakentamaan positiivisimpia yhteisöjä.

Nykyään itselläni menee kaikinpuolin hyvin ja haluan toimia esimerkkinä, siitä ettei kannata ikinä luovuttaa. Aina tulee uusia vastoinkäymisiä, muttei sellaisia mitä ei voisi voittaa. En ole myöskään kenellekään vihainen tai katkera. Olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja kaikesta mitä olen saanut kokea. Ilman vastoinkäymisiä en olisi tässä tilanteessa. Enkä missään nimessä kerskaile elämäntavallani, kuten joku on joskus halunut väärin ymmärtää. Haluan vain kertoa avoimesti omasta menestystarinastani niille, ketkä kamppailevat samojen asioiden kanssa. Aina kannattaa uskoa itseensä ja huomiseen. Lähdin itsekin täysin nollasta liikkeelle ja minulle usein vain naurettiin kertoessani tavoitteistani. Silti jo kolmekymppisenä olin saavuttanut lähes kaiken mistä olin ikinä unelmoinut. Enkä ole mitään saanut ilmaiseksi, kuten välillä kuvitellaan. Menestys ja onnellisuus eivät tule hetkessä ja niiden eteen joutuu tekemään kovasti töitä – mutta ennenpitkää tuo ahkeruus palkitaan.

Kaikki ihmiset eivät ole aina vahvoja ja heitä pitää tukea. Teot eivät tarvitse olla suuria. Usein pelkkä hymy, kannustus tai hyväntahtoinen ele riittää. Siihen tarvitsen myös tukeasi ja apuasi. Näytetään yhdessä, että puuttumalla epäkohtiin ja olemalla positiivisia – rakennamme parempaa yhteiskuntaa kaikille!

Kiitos, että välität!