Tuhat nuorta johtajaa

Yhdessä Markon kanssa Lemminkäisen toimistolla valitsemassa materiaaleja uusiin asuntoihin.

Tuhat nuorta johtajaa on projekti, jonka tavoitteena on tarjota tuhannelle nuorelle tilaisuus seurata johtajan työpäivää aitiopaikalta. Aikuinen antaa nuorelle esimerkin siitä, millaista johtajuutta ja taitoja työelämässä tarvitaan. Nuorelle päivä on henkilökohtainen haaste ja mahdollisuus saada eväitä oman työuransa rakentamiseen.

Minä sain parikseni Markon. Marko on kohta lukiosta valmistuva elämänmyönteinen ja musiikkia harrastava nuorukainen. Tapasimme maanantai-aamulla kokoustiloissani jossa hieman esittelin tiloja sekä toimintoja ja kerroin samalla tyypillisestä työpäivästäni. Tämän jälkeen minulla oli varattuna palaveri rakennusyhtiö Lemminkäiselle koskien rakenteilla olevien asuntojen suunnittelua sekä materiaalivalintoja. Saimme palaverissa tehtyä kaikki valinnat Markon seuratessa tarkkaavaisena vieressä. Markokin sai osallistua ja valita kuvassa olevan laatan kolmeen eri kylpyhuoneeseen. Tämän jälkeen suuntasimme Turun Caribialle jossa lounaan jälkeen pidin tilojen lyhyen esittelykierroksen. Marko sanoi samalla, että hänellä on ollut pieni vaikeus työhaastattelujen osalta – joten meillä oli nyt hyvää aikaa harjoitella myös haastattelutilanteita konkreettisesti. Kävimme läpi peruasioita aina kädenpuristuksesta, katsekontaktista sekä puherytmistä. Teimme listaa yhdessä siitä mitkä ovat hyvän työntekijän ominaisuuksia ja mitä asioita kannattaa tuoda esille hyvässä hakemuksessa sekä itse haastattelutilanteessa. Lisäksi harjoittelimme muutaman kerran haastattelutilannetta vielä käytännössä.

Lopuksi puhuimme siitä minkälainen on hyvä johtaja – niin töissä kuin työelämän ulkopuolellakin. Marko ei tiennyt vielä – kiinnostaako häntä enemmän yrittäjyys vai palkkatyö – mutta kehui, että päivästä oli hänelle hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Tähän oli mukava päättää yhteinen päivä. Lupasin auttaa Markoa vielä myöhemmin työhakemusten osalta.

Marko on vielä ilman kesätyöpaikkaa Turun alueella. Hän olisi valmis ja halukas tekemään mitä tahansa työtä. Markon tavoitat sähköpostitse marko.ik98@gmail.com ja minultakin voi kysyä lisätietoja. Lisäksi suosittelen kyseistä projektia kaikille – olet sitten nuori tai johtaja – jokainen saa jotakin!

Kauppakamarin ja Nuorkauppakamarin yhteistä projektia Tuhat nuorta johtajaa voit seurata täältä: http://1000nuortajohtajaa.fi/

Lisää oma kommenttisi: