Tavoitteita ja unelmia (video)

Olen pitkään ollut sitä mieltä, että usko on yksi ihmisen tärkeimmistä voimavaroista. En usko itse jumalaan tai mihinkään tiettyyn uskontoon. Uskon silti siihen, että on olemassa jokin suurempi voima – varsinkin meidän sisällä ja uskon myös kohtaloon. Uskon siihen, että asioilla on tapana järjestyä ja kaikki se mikä tapahtuu – on tarkoitettu tapahtuvan. Tämä auttaa siihen, että osaa kääntää kaikki negatiivisuudet voimavaroiksi ja lähteä ajattelemaan jokaisesta huonosta asiasta jotain positiivista.

Usko itseensä on erittäin tärkeä voimavara. Tämä lähtee jo lapsuudesta. Jos sinua on jo lapsesta asti tuettu ja kannustettu eteenpäin – omaat todennäköisesti paremman itsetunnon – kuin se, että sinua on mollattu ja itsetuntoasi on painettu alaspäin. On tilanteesi mikä tahansa – niin aina voi lähteä kehittämään parempaa itsetuntoa. Sen sijaan, että puhun itsetunnon kehityksestä – puhun mielummin itsensä haastamisesta. Nämähän kulkevat usein käsi kädessä.

Olen aikaisemmin verrannut, että kaikilla meillä on oma vuori kuljettavanaan. Toisille se on pienempi – toisille suurempi. Mitä enemmän tuota vuorta kapuaa ja saavuttaa – sitä vahvemmaksi ihmisenä kasvaa – usein niin henkisesti kuin fyysisesti. Sama kulkee myös toisinpäin. Ihminen joka ei lähde uimaan vastavirtaan, eikä kehitä itseään tai halua voimaantua – tälläinen ihminen yleensä vain heikkenee – purkaen lopulta sitä huonoa oloa toisiin. Sen sijaan, että kirjoittaisin uskosta enemmän niin otan sinut mukaani alla olevalle videolle. Kerron siinä samalla ajatuksiani elämästä, uskosta ja tavoitteista – samalla kun kuljen itse kohti yhtä isompaa tavoitettani. Video kestää 22 minuuttia, mutta väitän, että se on katsomisen arvoinen. Video tuli kuvattua täysin spontaanisti juoksun lomassa ja se on ensimmäinen puhevideoni. Mikäli joku kokee videosta jotakin apua itselleen – olisi kiva kuulla palautetta. Tällöin voin harkita tekeväni näitä myös jatkossa omista seikkailuistani. Mukavaa katseluhetkeä :)

Lisää oma kommenttisi: