Case airBaltic vs. minä: tilanne 2-0

430797_10151192529212960_2013158569_n

Minä ja muita matkustajia vastaanottamassa AirBalticin 2€:n voucher hyvitykseksi. Tuolla summalla olisi pitänyt pärjätä airBalticin mukaan lähes vuorokausi lentokentällä.

Minun oli tarkoitus lentää 23. joulukuuta Barceloona-Riika-Turku ja päästä jouluksi kotiin. Toisin kävi. Koska airBalticin kone oli rikkoontunut, he lähettivät Riikasta Barceloonaan uuden koneen. Myöhästyin siksi saman yhtiön jatkolennolta Riikasta Turkuun, eikä kone viitsinyt odottaa Riikan päässä. Jouduin yöpymään Riikassa ja lopulta pääsin vasta jouluaattona kotiin – lähes vuorokauden myöhässä. Tosin en suoraan Turkuun – vaan Helsinkiin – Tallinnan kautta. Lentoja Turkuun ei ollut jouluaaton takia saatavilla. Vielä oli ongelma päästä perille Turkuun asti. Lentoyhtiön edustaja sanoi Tallinnan kentällä, että voisin ottaa taksin Helsingistä Turkuun heidän piikkiinsä, koska muuta vaihtoehtoa ei ollut jouluaaton takia. Taksia he eivät suostuneet etukäteen maksamaan vaan heidän käytäntötapansa mukaan se tuli maksaa ensin itse ja liittää lasku sitten heille. Näin myös tein. Tein asiallisen reklaamtion, jossa pyysin jonkinlaista hyvitystä teknisestä viasta johtuen ja pyysin maksamaan kuluja kuten taksimatkan. Vastaus ei ollut vain ihan odotetunlainen.

”Dear Mr. Eriksson,
 
With reference to your application, I would like to apologize for inconveniences you have encountered due to delay of the flight on the route Barcelona-Riga on December 23rd, 2012.
 
I would like to inform you that the flight on the route Barcelona-Riga on December 23rd, 2012 unfortunately was delayed due to extraordinary circumstances. I can assure you that we did everything possible to speed up departure and ensure timely arrival.
 
I truly regret to hear that you missed your next flight; however I am glad that you were provided with alternative way to reach your final destination as well as with care during waiting time.
 
Unfortunately we cannot meet your request for additional compensation; however I would like to once more apologize for inconveniences caused by this irregularity and I truly hope that despite this operational shortcoming you will continue considering airBaltic as a trustworthy partner.”

Lähes 19 -tunin myöhästymisen jälkeen odotin hieman jotain muuta. Varsinkin kun kyse ei ollut luonnollisesta haitasta vaan airBalticista johtuvasta viasta. Nyt yhtiö ei edes suostunut maksamaan taksimatkaani (350€) takaisin, saati hyvittämään minulle mitään. He sanovat että ovat pitäneet minusta huolta lentokentällä. Jos yksi kahden euron -voucher (ei ole vitsi) on hyvää huoltapitämistä niin voihan pyhä tiskirätti sentään. Oli hieman huvittavaa kun menin ostamaan tuolla kupongilla pirtelön, niin joutusin maksamaan omistani vielä 1.5€ lisää. Tällä kupongilla lentoyhtiön mukaan olisi pitänyt pärjätä koko päivä.

AirBaltic siis johtaa tilannetta 2 – 0. Taisteluni ei jää kuitenkaan osaltani tähän. Olen reklamoinut asiasta uudestaan ja mikäli airBaltic ei suostu maksamaan minulle aiheituneita kuluja sekä järkevää korvausta (useita satoja euroja) teknisestä viasta ja myöhästymisestä johtuen – tulen viemään asiaa oikeusteitse eteenpäin. Tämä vie paljon aikaa ja vaivaa, mutta olen valmis sen tekemään. Ihan vain sen takia, että  lentoyhtiön tapa toimia on täysin epäinhimillinen. En voi siis ainakaan toistaiseksi suositella käyttämään kyseistä lentoyhtiötä, koska olen kuullut paljon negatiivisia kokemuksia – varsinkin jos lennot myöhästyvät. Onneksi tajusin ottaa lentokentällä myös muiden ihmisten yhteystietoja ylös mahdollista joukkokannetta varten. Ainoa asia mitä haluan on oikeus – jos joku mokaa, tulee hänen vastata mokistaan. AirBalticin osalta mitään vastuuta asiasta ei olla otettu ja samankaltaisia tapauksia on varmasti pilvin pimein – harva kun jaksaa taistella tuulimyllyjä vastaan.

Voit seurata blogistani asian edistymistä. Alkuperäisen jutun voit lukea täältä.

Lisää oma kommenttisi: