Elämä on kuin tiimalasi – Arvostatko sinä omaasi?

kohtaus Ghost -elokuvasta

Aika on kallista, aika on rahaa – näin usein sanotaan – mutta kuinka paljon sitä lopulta arvostamme. Usein haluamme että päivä olisi nopeasti ohi. Käytämme päivittäin kaikenlaisia päihteitä nopeuttaaksemme ajan kulumista. Odotamme huomiselta paljon, samalla kun annamme tärkeimmän ajan lipua ohi – nykyhetken.

Juuri tämä hetki on se ratkaiseva. Huomista ei välttämättä tule – ei minulle, sinulle tai hänelle. Joku hyvin tärkeä henkilö saattaa puuttua huomenna elämästämme – niin ikävältä kuin se kuullostaakin, mutta se on täyttä totta. Elätkö itse sen mukaan?

Olen asiakaspalvelutyössäni tottunut olemaan kuuntelija sekä psykologi. Muutaman minuutin jälkeen olen aina tiennyt, kuinka paljon menetyksiä vastapuoli on joutunut elämässään kokemaan tai näkemään. Sen vain näkee ihmisistä ja silmistä. Varsinkin, jos itse on kokenut saman. Menetysten myötä ihmisestä tulee nöyrempi ja vastaanottavaisempi. Aika ikäänkuin pysähtyy ja sitä rupeaa iloitsemaan niistä pienistä hetkistä. Hetkistä, joita aikaisemmin ei edes kyennyt näkemään. Asiaa voisi verrata Ghost -elokuvaan, jossa murhattu päähenkilö näkee elämänsä haamuna vierestä, mutta muut eivät kuitenkaa näe häntä.

Olen nähnyt paljon menetyksiä elämässäni ja jokainen niistä kirpaisee. Varsinkin kaikki hyvin nuoret ihmiset. Monella ei ole ollut edes vaihtoehtoa. Aloitin vajaa vuosi sitten ison remontoinnin asunnossani. Viereisestä rapusta ostettiin myös asunto, jossa tuntemani henkilö aloitti myös remontoimisen. Minun oli tarkoitus kutsua naapurini tupareihini viime syksynä. Valitettavasti hän ei päässyt osallistumaan. Hän menehtyi sairauteen, ennen kuin näki edes oman asuntonsa valmistuvan. Hän oli vain kolmekymppinen.

Me, kenellä on se etuoikeus nauttia tästä elämästä – tehköömme se nyt. On turha odottaa huomista, sillä huomista ei välttämättä tule. Lisäksi ne ihmiset kenellä ei ollut mahdollisuutta nauttia huomisesta – haluaisivat varmasti että nauttisemme täysillä tänään. Meillä, kenellä on siihen mahdollisuus. Älä siis odota, vaan keskitä voimasi tähän hetkeen. Unohda riidat. Sano tärkeimmällesi ihmiselle kuinka paljon rakastat häntä. Sano kavereillesi kuinka paljon arvostat heitä. Sano lapsillesi kuinka rakkaita he ovat. Anna ihmisille aikaa – aikaa, jota ei rahalla voi ostaa. Anna itsesi. Nauti ja anna muiden nauttia…ja jos joku luulee että asiat ovat huonosti – niin muista että ne voivat olla myös paljon huonommin!

Tämä kirjoitus on tullut suoraan sydämestäni. En ole itkenyt montaa kertaa elämässäni. Tänään olen itkenyt paljon. Minulle hyvin tärkeä ihminen joutui teho-osastolle tänään ja kamppailee hengestään. Tunnen sen viiltävän surun, jonka kyseinen henkilö jättäisi poistuessaan maailmasta. Siksi taistelen mukana ajatuksissa. Kaikella kunnioituksella – ainoa mitä pyydän sinulta – nauti elämästä ja rakasta muita! Kiitos.

Lisää oma kommenttisi: